Je kunt veel leren van websites die succesvol gebruik maken van affiliate marketing om hun bezoekers te monetariseren. Door de manier van content schrijven te kopiëren of inspiratie op te doen door de onderwerpen die worden aangesneden, kun je zelf direct aan de slag gaan met affiliate marketing. Bekijk een rijtje van drie grote affiliate marketing websites hieronder.

Voorbeelden van affiliate marketing websites

Deze drie websites hebben alledrie hun eigen kracht. Waar de ene website focust op een specifiek product, behandelt de andere site allerlei verschillende onderwerpen. De ene auteur schrijft enkel over de beste producten in een niche en de andere typt specifieke reviews uit waarin alle voordelen en nadelen van een bepaald product worden overwogen. Bezoek vooral even de websites om inspiratie op te doen.

1. Wirecutter

Ga direct naar Wirecutter om een kijkje te nemen.

Deze website is een onderdeel van The New York Times en is één van de grootste affiliate websites in de markt op dit moment. Zij hebben een specifieke focus op het uitlichten van de beste producten in de markt en hebben in de eerste vier jaar een geschatte omzet van maar liefst $150 miljoen gedraaid.

2. Sleepopolis

Ga direct naar Sleepopolis om een kijkje te nemen.

Sleepopolis opereert in de niche van slaapartikelen. Zij focussen dan ook vooral op reviews (recensies) en vergelijkingen van verschillende slaapproducten, zoals kussens, matrassen en dekbedden. De geschatte omzet van Sleepopolis ligt op $5.7 miljoen per jaar.

3. This Is Why I’m Broke

Ga direct naar Wirecutter om een kijkje te nemen.

This Is Why I’m Broke is een prachtig voorbeeld van een creatieve affiliate website. Zij opereren verspreid over de hele markt van allerlei verschillende producten die je kunt kopen en die mensen over het algemeen heel erg tof vinden. Dat kan een kleine gadget zijn van een paar euro, maar loop soms zelfs tot bizar mooie reizen of gigantische villa’s. Hun kracht ligt in het uitlichten van opvallende producten en productcategorieën. De geschatte omzet ligt op $468 duizend per jaar.

Siebren is de oprichter van Affiliate Marketing Cursus. Hij heeft diverse succesvolle websites opgericht in het verleden en deelt zijn kennis via dit platform. Zo kom jij als startende of gevorderde online ondernemer te weten hoe je door middel van affiliate marketing je bezoekers optimaal kunt monetariseren.