Er zijn heel wat voordelen op te noemen van de keuze om aan de slag te gaan met affiliate marketing. Of je nou een beginner of meer gevorderd bent op het gebied van affiliate marketing of juist al een website hebt met veel bezoekers die ze extra zou kunnen monetariseren, wij kunnen je deze stap zeker aanraden. Hieronder vind je 7 voordelen van affiliate marketing op een rij.

De 7 voordelen van affiliate marketing

Het ene voordeel van affiliate marketing weegt voor de een zwaarder dan voor de ander, maar het komt er uiteindelijk allemaal op neer dat een start met het concept je in een mooie positie brengt om geld te verdienen via het internet.

1. Passief inkomen

Affiliate marketing helpt je om een passief inkomen te genereren uit je online activiteiten. Als je een fysieke winkel hebt, zul je aan de kassa moeten staan om transacties te doen en brood op de plank te krijgen. Als je online aan affiliate marketing doet, kun je een artikel schrijven en vervolgens hier niks meer aan doen. Jarenlang genereer je vervolgens passieve inkomsten door mensen die je online pagina bezoeken en op andere websites transacties doen, waar jij commissie over ontvangt. Wat een uitkomst.

2. Geen klantenservice

Het mooie van affiliate marketing is dat je zelf geen (web)winkel in beheer hebt, maar dat dat de taak is van de adverteerders waar je bij aangesloten bent. De moeilijkheden van klantenservice komen dus niet op jouw bordje, omdat jij enkel commissie krijgt over de aankoop en dus geen verder contact met de klant hoeft te hebben.

3. Werk vanuit huis

Je kunt aan je website met artikelen werken wanneer en waar je maar wilt. De community van affiliate marketeers kent vele voorbeelden van digital nomads—mensen die de hele wereld over reizen met enkel een laptop en zo hun reis (vaak met flinke marge over) weten te bekostigen. Werk dus vanuit huis of elke andere plek op de wereld aan je website zonder enige problemen.

4. Kosteneffectief

Als je een vliegtuigmaatschappij op wilt richten, heb je een gigantisch startkapitaal nodig. Doen we een flinke stap terug en analyseren we het plan om een eigen banketbakkerij te beginnen in het centrum van Haarlem, dan zul je alsnog een investering moeten doen om je winkel van de grond te krijgen. Bij een website die gebruik maakt van affiliate marketing hoef je enkel tijd te investeren en mogelijk een paar tientjes voor de aankoop van je domeinnaam, het template voor je website en de hosting van je website. Het is dus heel kosteneffectief om met affiliate marketing aan de slag te gaan.

5. Gemak en flexibiliteit

Het gemak en de flexibiliteit van affiliate marketing zijn ongekend. Zoals eerder beschreven kun je gewoon vanuit huis werken, maar je kunt ook midden in de nacht aan de slag gaan als je niet kunt werken of bijvoorbeeld op de bank als je je een weekend verveelt. Het maakt niet uit wanneer je artikelen schrijft of aanpassingen maakt aan je website, wat een enorm gemak en veel flexibiliteit met zich mee brengt.

6. Prestatiegerichte beloningen

Ben jij overtuigd van je eigen kracht, creativiteit of ondernemerschap? Top, want dat kan je heel ver brengen op het gebied van affiliate marketing. De beloningen die je ermee verdient zijn namelijk prestatiegericht. Hoe beter je je werk doet, hoe meer je verdient. Dat houdt niet op bij €1,000 per maand of €10,000 per maand, maar kan in extreme gevallen echt in de honderdduizenden lopen, zoals te zien is in de voorbeelden van succesvolle affiliate marketing websites. Hoe beter jij je werk doet, hoe meer geld je dus verdient.

7. Kracht van SEO

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing, optimaliseer je je website voor content van hoge kwaliteit waar mensen op willen klikken en die mensen willen delen. Je hebt een paar tips op het gebied van Search Engine Optimization (SEO) nodig om aan de slag te gaan met affiliate marketing, maar dit werkt op een gegeven moment ook de andere kant op. Als je website groot wordt en je artikelen van kwaliteit zijn en veel worden bezocht, is dit een flinke boost voor de SEO-classificatie van je website. In ruil daarvoor is het nog makkelijker om veel geld te verdienen met affiliate marketing.

Siebren is de oprichter van Affiliate Marketing Cursus. Hij heeft diverse succesvolle websites opgericht in het verleden en deelt zijn kennis via dit platform. Zo kom jij als startende of gevorderde online ondernemer te weten hoe je door middel van affiliate marketing je bezoekers optimaal kunt monetariseren.